Etusivu | Yritys | Tuotteet | Jälleenmyyjät |  Media/Tiedotteet | Kontakti

 Lisätietoja - SeaSpeed


Vesiympäristölle haitallisista antifoulingmaaleista käytetään yleisnimitystä myrkkymaali. Täysin myrkyttömänä Sea Speed V4 on tyypiltään foulrelease-tuote, joka toimintateho perustuu sen fysikaalisiin ominaisuuksiin. Maalin kovetuttua siitä ei irtoa/liukene mitään ympäristöönsä.

Sea Speed V4 muodostaa veneen/aluksen pohjaan erittäin kovan, joustavan ja liukkaan pinnan, johon eliöstön on hyvin haasteellista kiinnittyä.
Johtuen pinnan liukkaudesta myös veneen nopeus ja polttoainetalous poikkeuksetta paranevat.

Sea Speed V4 kestää veneen pohjassa usean kauden ajan. Ensimmäinen kehitysversio on vuodelta 1999 ja alkuperäinen maalipinta on edelleen täysin toimintakunnossa ja käytössä Karibialla.
V4 tuli markkinoille USA:ssa joulukuussa 2007. Tuotteen edellistä versiota, V3:a on testattu Itämerellä kesästä 2006 alkaen. Kippari lehti testasi Sea Speed V3 koko kauden 2007 ja totesi:… vihdoin on löytynyt kovan luoman "vihreä" haastaja.

Sea Speed V4 on USA:ssa kehitetty ja patentoitu, kaksikomponenttinen polysiloksaanimaali (reagoimaton epoksisilikonimaali), jonka maalaaminen onnistuu myös omatoimisesti tela/pensseliyhdistelmää käyttäen ja käyttöohjeita tarkasti noudattaen. Se on ainoa lajissaan koko maailmassa.

Uusissa veneissä maalaaminen on mahdollista suoraan karhennetulle ja puhdistetulle metalli tai lasikuitu/gelcoat-pinnoille. Epoksipohjaisena Sea Speed muodostaa yhtenäisen ja tiiviin, täysin vedeltä eristävän, ruosteelta suojaavan pinnan metalleille ja lasikuidulle kosteussulun osmoosia eli lasikuituruttoa vastaan. Tuotteen alla voidaan käyttää myös epoksipohjamaalia käyttöohjeiden mukaisesti.

Vanhoissa veneissä mahdollinen vanha antifoulingmaali on ensin poistettava ennen Sea Speedin maalausta, koska vanhan maalikerroksen kiinnipysymisestä rungossa ei ole varmuutta ja Sea Speed antaa veneelle monivuotisen suojan. Mikäli antifoulingmaalikerros on ohut ja se on maalattu ohjeiden mukaisesti edellisellä kaudella, voidaan Sea Speed maalata tietyin varauksin myös suoraan vanhan, hiotun myrkkymaalin päälle.

Alumiini- ja rautaveneille on Sea Speed V4 DTM ja lasikuitu-, puu- ja vaneriveneille Sea Speed V4 G.C..

Mikäli vene seisoo käyttämättömänä tai vähäisellä käytöllä kauden aikana, pohjaan saattaa kertyä kasvustoa, myös alueellisista eroista riippuen, kuten tapahtuu myös käytettäessä sallittuja antifoulingmaaleja. Mikäli kasvustoa kertyy veneen pohjaan, irtoaa se mekaanisella puhdistamisella (esim. karkea harja, maton pala, muovinen maalikaavin) tai painepesurilla merkittävästi helpommin kuin antifoulingmaalista. Puhdistettaessa itse maalipinnasta ei irtoa/liukene vesiympäristöön mitään, vain mahdollinen kasvusto irtoaa.
Uutuustuote Big Easy Cleaner mahdollistaa veneen puhdistamisen vedessä helposti ja tehokkaasti myös kookkaammista veneistä. Tutustu uutuuteen tästä.

Laivojen ja veneiden pohjan puhdistaminen vedessä on maailmalla yleistä ja käytössä jo myös meillä eräillä matkustajalaivoilla. Tiukkenevat ympäristövaatimukset ja saavutettavat edut tulevat varmasti lisäämään myös kyseisten palvelujen käyttöä vesillämme.

Keväällä pohja ei tarvitse toimenpiteitä vaan veneen voi laskea suoraan veteen. Syksyllä pohja pestään paineella ja tarvittaessa tehdään välipuhdistus kauden aikana.

Uusimmassa kehitysversiossa V4 on edelleen merkittävästi pystytty parantamaan tuotteen ominaisuuksia kasvustoa vastaan, huomioiden myös hidaskulkuisempien veneiden tarpeet.

Sea Speed soveltuu erinomaisesti myös trailerilla vedettäviin veneisiin, koska sen teho ei heikkene veneen ollessa pois vedestä. Siksi Sea Speed on erinomainen vaihtoehto myös vetouistelijoille.

Sea Speed on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas tapa maalta veneen pohja varsinkin kuin huomioidaan myös sen monivuotisuus ja 90 % kuiva-ainepitoisuus. Siten Sea-Speedistä haihtuu kuivuessaan vain 10 % ilmaan, kun tyypillisellä antifoulingmaaleilla haihtuvien aineiden osuus on n. 44-48 %. Toisin sanoen maalatusta kalvopaksuudesta haihtuu kuivuessaan antifoulingmaaleissa vajaa puolet (vajaa puolet maalipurkin sisällöstä!) kun Sea-Speedillä maalista haihtuu vain 10 %. Haihtuvat orgaaniset yhdisteet ovat myös ympäristölle haitallista ja muodostavat merkittävän osan haitallisesta alailmakehän otsonista.

Pakkauskoot ja hinnat, sis. alv 22 %, 5/2008:
2 x 0,3 L, yht. 0,6 L, 52 €
2 x 0,75, yht. 1,5 L, 124 €
2 x 1 L, yht. 2 L, 159 €
Värit musta, tumman sininen ja punainen.

Toimitus jälleenmyyjiltä tai suoraan maahantuojalta.

Lisätietoja:
Revercon Oy
Ennekuja 2
02270 ESPOO
p. 0451 242 949
f. 09 812221
info@revercon.fi

www.seacoat.comTakaisin>>