Etusivu | Yritys | Tuotteet | Jälleenmyyjät |  Media/Tiedotteet | Kontakti22.9.2008 GORILLA - teippi -lehden pikatestissä!
Lue Kipparin artikkeli >>

-----------------------------------------------------------------------

- lehden artikkeli Sea Speed pohjamaalista 5/2008

Myrkytön SEA-Speed -pohjamaali

Lupaava ehdokas myrkkymaalin haastajaksi

Teksti Timo Sarkkinen, kuvat Timo Sarkkinen ja Juha Virtanen

Amerikasta Suomeen on rantautunut pohjamaali, joka lupaa monivuotisen suojan eliöstöä vastaan ilman että veteen liukenee mitään myrkkyjä. Jo ensimmäinen käyttökausi osoitti, että myrkkymaaleille on vihdoin löytynyt kovan luokan "vihreä" haastaja.

Maalimarkkinoiltamme on toistaiseksi puuttunut valmiste, joka pitäisi pohjan koko kauden puhtaana ekologisin keinoin, sisältämättä kuparia tai muita eliönestomaalien haitallisia tehoaineita. Monenlaisia "ekomaaleja" on kyllä kaupoissa myynnissä, mutta useimmat niistä ovat osoittautuneet varsin tehottomiksi eliöstön torjunnassa.

Näin todettiin myös viimeisimmässä eliönestomaalien vertailumme (Kippari 4/2007). Rannikkoa Virolahdelta Vaasaan kiertäneessä testiveneessä merirokko oli iskenyt yhdessä lima- ja leväkuorrutuksen kanssa kolmeen ekomaalilla käsiteltyyn kaistaleeseen. Neljännessä ei näkkejä ollut, limaa ja levää kyllä.

Mutta viime keväänä kuulimme aivan uudenlaisesta, myrkyttömästä pohjamaalista, joka ensimaalauksen jälkeen ei tarvitsisi lainkaan lisäkerroksia seuraavana vuosina!

Kertomukset maalin käytöstä Antarktiksen rahtilaivoissa herättivät kiinnostuksen. Samoin se, että Karibianmerellä seilaa huvialus, jonka pohjamaalaus on tehty kyseisen maalin ensimmäisellä kehitysversiolla vuonna 1999. Alkuperäinen maalipinta on kuulemma pysynyt niin hyvässä kunnossa, ettei sitä ole tarvinnut uusia kertaakaan.


Lue koko juttu Kipparin-sivuilta osoitteessa www.kipparilehti.fi